Liten thailändska på besök

image37Idag har jag och Sara sprungit runt som yra höns i Oslo city. Hon är här en vecka för att bl.a. fixa skattekort, söka lite jobb och prova på utelivet. Vi har byggt en madrass- och kuddkoja på sovloftet och är nu fyra damer som snarkar ikapp där.
Veckans schema är fullspäckat; vi ska ut o äta tjusigt, ta sprutor i stjärten, spela konsert i Kongsvinger och lördagskvällen och natten beräknas bli mycket svettig och ska tillbringas på danshaket Stratos. En sportbar på Majorstua ligger oxå riktigt risigt till.  

Saras belåtna smil kommer av att vi pecis mottagit en kölapp av ett par trevliga gentlemän, som gett upp hoppet om att komma fram till luckorna innan stängningsdags hos Polisens utlänningsavdelning. Vi hann tyvärr ej fram i tid.

I Maj kommer vårt lilla kollektiv bli lite större. Två Saror, Stinky, jag och förhoppningsvis lille Pär från Näs.

Karro 

På tur i Vigelandsparken

image32
image33
image34
image35
image36

Stini - Fem stjärnor i köket

Jag och Sara har blivit tvungna att bannlysa Stin från köket. När hon diskar måste man kunna simma för att ta sig genom rummet och hon lyckas alltid få till en mycket "spännande" smak på maten. Stin är själv övertygad om att hon är en mästare på att få smaklökarna att dansa.
När jag och Sara lagar mat är vi tvungna att vakta stekpannan och kastrullerna noga. Rätt som det är kan Stini komma farande med saltet, sockret eller någon kryddburk i högsta hugg. Om man vill att maten ska förbli ätlig är det bara att satsa och ge na en hockeytackling.

Karro


Leilighet 0225

image26image27image28
image29image31

Var er do?

Taadaaaa!!  Jag har äran att presentera vår alldeles egna do!

image21image24image22

Påskægg och kærleksbrev

Skypade precis med min kæra mor, och hon avsløjade att hon tænkt skicka en liten påskpresent till sina små utvandrare. Men hon visste inte vart, så dærfør lægger jag ut vår adress.

ALNAGATAN 11 lght 0225
0192 OSLO
NORGE


Alla kærleksførklaringar, påskbrev, godis, presenter och besøk ær hjærtligt vælkommna!

image18

Dikeskanten full av tussilago

image16
I Oslo ær det vår och jag har plockat min førsta gula blomma før i år =)
Jag ælskar den hær tiden på året. Vårsolen tinar upp våra vinterfrusna sjælar och alla tycks le lite mer æn vanligt. Fåglarna kvittrar sina vackra melodier och takdroppet håller takten. Alla tecknen ær hær; uteserveringar och parker børjar vakna till liv, kjolarna blir allt kortare, dagarna allt længre och man hør ljudet av pilska marskatter om natten. 

Stiniflini

In desperate need of a chocolatebar

Jag och min trogna vapendragare Stini, de blondaste av blondiner, har idag stått oførståendes framför en biljettautomat  i minst en kvart, utan att førstå ett jota, och sett køn væxa bakom oss. Till slut var vi tvungna att se nederlaget i vitøgat och frågade førsta bæsta lusekofta om hjælp.

Efter detta missøde kunde vi inte hålla emot längre. Vi var førskræckligt førødmjukade och in desperate need of a chocolatebar. Vi gick in på førsta bæsta Narvesen och högg tag i varsin endorfinbefriande underbaring. När jag køpt min, gick jag ut för att vänta på Stini. Jag var så førtrollad av min choklad, att jag inte mærkte att jag stællt mig mitt mellan dørrarna, nær jag førsøkt øppna den. SHOPP så åkte dørrarna ihop och jag var fast. Dær stod jag skrikandes tills Stin ræddade mig genom att nærma sig dørrøppnarcensorerna.

Karro

Back in town

Sisådær! Nu har vi varit hemma i Sverige och vænt. Vi øvade gamla koreografier med Toadz, fixade pass infør Kina, hann slænga ett getøga på melodifestivalen, kikade på Nicci-lilltroll i High School Musical och Karro høll i en danslektion på Kyrkskolan. Vi hann till och med træffa några kæra vænner och se Råttatouille med familjen.
image20
Men nu ær det Oslo som gæller i några veckor. Vi længtar ihjæl oss efter Sara, som ær hemma i Leksand. Imorrn 15.30, sharp, hittar ni oss vid centralstationen med en "Vælkommen hem Sara"-skylt trallandes på Mauro Scoccos dunderhit.

Vi trikkvægrar!!! Dom går som larver genom staden, men vi har bestæmt oss før att knata. Mest før att vi jæmt gør bort oss så fort vi kommer i nærheten av en trikk. Vi vet inte hur man tar sig in, fattar knappt hur man betalar, fastnar mellan dørrarna och åker åt fel håll. Tacka vet vi apostlahæstarna! Dom kan man lita på!

Vi har skaffat oss två nya norska vænner; en lakritstomte som tyckte att Karro hade fina pupper och en pudel, i miniformat, som skællde på norska och blev øverførtjust i Stinis ben. Vårt nætverk hær i Oslo expanderar i rasande fart.

Karro & Stini

Vilse i stan

Tidigt imorse for mina roomisar till hemlandet. Sedan dess har jag pepprats med meddelanden som; "Har du gått vilse æn?", "Brænn inte upp lægenheten", "Du vet att du inte får prata med fræmmande mænniskor" och "Gå inte øver gravlunden nær det ær mørkt".

Efter att ha tagit mig en vælførtjænt sovmorgon, ætit min grøt, dansat runt i lægenheten till min bæsta Michael Jackson-skiva och øvat på mina tjusigaste miner i spegeln, gav jag mig ensam ut i jobbsøkardjungeln. Jag finkammade hela centrala Oslo, læmnade in CV och ansøkan lite hær och var samt søkte lite jobb på internet. Allt detta utan några som helst komplikationer. Nu ska jag beløna mig sjælv med lite avkopplande shopping =D

Mange goe klemmer av kjærlighet

Stin

En dålig hårdag

Saras andra arbetsdag är avklarad och vi väntar spänt på att hon ska komma hem och sätta sig i soffan med sitt te och berätta om sin dag med de norska åldringarna. Innan hon gick till jobbet besteg hon den lilla kullen här i Gamlebyn. Skulle inte förvåna mig om hon fortfarande har flåset uppe :p Träning är nåt vi verkligen prioriterar i krulltottarnas bostad. Igår rensade Stin och Sara sina inre kaos - den ena gjorde solhälsningen och den andra försökte sig på lotusställningen på köksgolvet.

Idag har jag och Stinigumman sökt jobb slash fönstershoppat och vi har tillryggalagt snuskigt många mil i Oslos centrum, i duggregn, UTAN paraflax. Döden för självlockigt hår! Jakten på jobb går framåt, men än har inget konkret dykt upp. Jag har förälskat mig i en underbar liten butik som säljer underkläder, la senza. Jag skulle stormtrivas med att svassa runt där dagarna i ända, bland spetstrosor, korsetter och strumpebandshållare.

Efter timmar av springande i butiker belönade vi oss med en liten ceasarsallad på Friday's. Stinis gör fortfarande inga framsteg med norskan. Vi bestämde att hon skulle få bjuda på kalaset och hon gjorde sitt bästa för att förstå kortläsaren, men servitören var nästan tvungen att till och med knappa in koden hennes. Finalen var när hon skräckslaget utbrast "Åh nej! Vad menas med konto belastet?!"

Ge mig styrka!
Karro


Får jag lov till en slängrompa!


image15image14

If I a'int got you

image12Brita tog pulsen på var och en av oss och upptäckte till sin fasa att den var alldeles för låg för en konsert av denna kaliber. Hon klappade frenetiskt på våra handleder och sa "Det här är takten! Håll den!" Sedan tog vildingarna på sig solbrillorna och körde igång med cykelpumpen och något som liknade skogståmedansen. Allt detta innan konserten ens börjat!

Det var en inspirerande konsert och mycket var bra. Körtjejerna var fierce och dansarna kunde verkligen svänga sina lurviga. Men jag tycker att det var som bäst när Alicia satt ensam på scenen med sin flygel.

Stin

image13

Som strutsar på en hönsfarm

Nu är det klart! Körtjejerna får följa med till Kina i April =) Tidigare är det längsta vi tagit oss österut... få se här nu... Gävle. Vi ska göra så gott vi kan för att smälta in bland kineserna.

Tji fick Martin som trodde att han skulle bli det enda ljushuvudet på resan! Ser fram emot att, i hela två veckor, plåga honom med våra sång- och ordlekar, tjat om ont i fötterna efter shoppingturerna och våra ständigt återkommande uttalanden "Det ska gå bra!", "Då säger vi så!" och "Så får det bli!"

Jag är lite ängslig över eventuella sprutor som måste tas innan resan. Om jag måste ta en i rumpan så får dom allt ta och fånga mig först. Hmm.. eller... jag kanske skulle kunna skicka dit Stinta två gånger?!

Så får det bli!
Karro

Björnligan slår till igen

Jag och min kumpan har än en gång överlistat den svenska staten *småler lite stolt*. För att testa Sveriges tullservice och säkerhetssystem brukar jag och syrran roa oss med att byta pass, innan vi går genom de olika kontrollerna på flygplatser. Ännu en gång tog vi oss igenom utan några som helst problem. Man skulle kunna säga att jag och syrran tillhör det översta skiktet av Sveriges mest skickliga brottslingar. Vår statistik är oslagbar, vi har aldrig åkt fast o hamnat i finkan.

Jönssonligan och Hells Angels kan slänga sig i väggen!
Karro

Ett jädra rännande

Igår flytttade jag och Putti-Sara in på Alnagatan 11 i Oslo. Lägenheten är verkligen helt underbar förutom några små petitesser;

* Bristen på speglar... tre tjejer och endast EN spegel. Gud bevare mig väl! Hur ska detta sluta =P
* Vi blir nog tvungna att ta tricken in till centrum, ve och fasa. Dom är ena riktiga helvetesmaskiner. Igår försökte en av dom ta en av mina matkassar. Dörrarna smällde igen innan jag hann igenom. Tur att jag hade äggen i den andra påsen. Annars hade det blivit riktigt festligt bland matvarorna.
* Men det som oroar mig mest av allt är att vårt hem för de närmaste 2 månaderna är beläget precis bredvid en stor skräckinjagande gravlund. Imorse vid 5-tiden var jag påväg till flyget... alldeles ensam. Jag kan svära på att jag såg någon ellet något lömskt skymta mellan gravstenarna. Förmodligen var det en varulv eller en dödgrävare. Men jag undersökte inte saken närmare. Gravlunden ger mig the creeps!

Efter att jag passerat gravlunden skyndade jag skräckslaget vidare mot centralstationen. Några minuter senare tröttnade jag på att förvirrat trippa runt på mina 8 centimeters klackar så jag haled a cab, i sann Carrie Bradshaw anda, och hoppade in och sa vart jag ville åka. Taxichauffören smålog, körde 50 meter och stannade taxametern och utbrast "framme".

Befinner mig på centralstationen i Stockholm, Lovisa dök precis upp. Nu v'äntar vi bara på Stini. Vi är tvungna att fånga in henne precis när hon går av tåget, så att hon inte hinner villa bort sig. Ikväll får vi förstärkning av Brita och det blir middag, skumpa och Alicia Keys på Hovet.

Klemmer
Karro


On the road

image9
Foto: Eivind Nordvik Hauge

Sot har hon trollat på alla landen!


image8Här är damen jag och Stinta har varit tvungna att dras med någon månad nu. Himlaspelets Marit Knutsdotter - Den norska popstjärnan Karin Park, bördig från Djura. Check her out! ;) 

www.myspace.com/karinpark

Vi har tuffat runt bland fjordar och fjälltoppar i grannlandet och spelat på olika pubar och scener, och mer ska det bli. Längtar, som en nyparad hamster, till nästa gig. 

Förutom Karin, Stinta och jag består bandet av hennes bror David på bas och gitarr (som jobbar på att få Stin att ta en frukt, istället för en påse godis) samt ett former fuckhead från Leksand på trummor - Martin Kjellgren.

Rulla allt ni har!
Ciao!
Karro

RSS 2.0